Diyetisyen İrem Uğur 1998 yılında Bursa’da doğmuş olup lise eğitimini 2016 yılında Bursa Bademli Sınav Koleji’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini 2016-2020 yılları arasında İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde tamamlayarak diyetisyen ünvanı almıştır. Lisans döneminde aktif kulüp başkanlığı ve dernek yönetim kurulu üyeliği ile mesleki bir çok etkinlik düzenlemiştir.
2020 yılı itibariyle Bursa Uludağ Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi bitmek üzeredir. Gıda mikrobiyolojisi- teknolojisi üzerine çalışmaktadır. Aynı zamanda gıda sektörüne ilgisinden dolayı Anadolu Üniversitesi Aşçılık bölümünü tamamlamıştır.
Obezite, diyabet, kardiyoloji, onkoloji, anne çocuk, sporcu beslenmesi, metabolik ve bariatrik cerrahi, yeme bozuklukları, alerji intolerans ve eliminasyon diyeti, fonksiyonel tıp diyetisyenliği, gıda hijyeni ve denetimi gibi birçok alanda da kongre, kurs ve eğitim programına katılmıştır. Özellikle otoimmün ve tiroid hastalıkları üzerinde çalışmaktadır.
Diyetisyen İrem Uğur, Sektörel Eğitim Akademisi bünyesinde;
- Temel GHP-İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi
- Helal Temel Gıda Eğitimi
- Otel, Lokanta, İkram, Aşçılık Hizmetleri Eğitimi
- Temel ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Eğitimi
- Farklı Spor Dallarında Beslenme Eğitimi
- Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği Eğitimi
- Temel BRC Eğitimi
- Temel IFS Uygulamaları Eğitimi
- Temel Global Gap- İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi, gibi farklı tematik alanlarda uzman eğitmen olarak hizmet vermektedir.
